Morgonstund har guld i mun

Väckarklockan ringde som vanligt, en seg Tobias klev upp ur sängen och slet sig mot badrummet för att ta en snabbdusch för att sedan klä på sig och åka iväg mot skolan. Det är riktigt tungt efter bara en timmes sömn, men jag får skylla mig själv. Det var jag som låg uppe och titta på film och får därför skylla mig själv. Satte mig på bussen, och där ser jag en flicka med underbara former och ett rätt okej ansikte. Kliver av vid stationen och där händer samma sak, och på tåget, och sen på bussen igen. Massor med vackra flickor som sprider sig utöver landet på morgonen, precis som jag. Och det här fick mig att tänka lite.

Borde inte den ultimata stunden på dygnet för att ragga på morgonen? Då du möter alla en kort stund och inga långa möten hinner inträffa. Det är precis lagom för att skapa ett intresse och utbyta nummer, och samtidigt visar alla personer sina rätta jag. Man orkar inte spela teater på morgonen, man orkar inte vara extra trevlig. Man är sitt odrägligaste trötta jag. Och finner man en tjej som man gillar när hon är på det humöret. Whats not to like? Då vet du dealen och behöver inte oroa dig över att bli utsatt för ett styckmord när du minst anar det. Och sen kan efter det kan man ses senare på dagen för att träffa det trevliga "jaget".

Så det borde ju vara det vettigaste att göra :)

Feminister

Feminister, några som kämpar för jämnställdhet mellan kvinnor och män. Eller?

Enligt media, insändare i tidningar, och åsikter på bloggar och cyberspace så har jag ändrat uppfattning. Det är mycket möjligt att från början så var det så att kvinnor skulle ha samma plats i världen som män. Men nu, i smyg har kvinnorna föröktat sig och försöker trycka ner männen. Det finns kvotbildning på jobb så att det finns lika mycket kvinnor som män på ett jobb. Va i helvete? Det är inte feministiskt tänkande. Jag vet inte ens vad det är, rasindelning, nazism, rasism. Kalla det vad ni vill men det är i alla fall vad det är. En feministisk kvinna vill bli tagen för sina kunskaper, och den feministiska mannen ska se den anstälda som varken man eller kvinna. Alltså bort med kvoteringen. Är alla kvinnor sämre för just det arbetet. SYND! Gå någon annanstans. Det är inte mycket svårare än så. Precis som att kvinnor kanske är lämpade för andra arbeten som män är lite sämre på. Tyvärr så kommer jag bara på kontorsarbete som dom kan vara bättre på. Eftersom dom övriga håller sig mycket till fysiska handlingar. Och tyvärr igen tjejer, killar är bättre skapta av naturen för att göra tunga handlingar. Muskelaturen är inte densamma. Tyvärr igen! Natuer har skapat oss så.

Men jag är feminist, tro inget annat. Om en kvinna är mer lämpat för ett jobb än mannen som också sökte, så är det klart kvinnan ska få det. Med samma lön som männen på arbetet. Men att ge en tjej med sämre kunskaper bara för att det ska se fint ut på papper är fan inte okej!


Kvinnor

Kvinnor, källan till alla besvär och lycka. Det är så, grattis tjejer. You are the center of the universe! Woppido!
Och det värsta är, att det är sant. Det är bara ett litet problem bland kvinnor. Det är att alla vill vara absoluta centrum. Dom kan inte se sig själva som en grupp, utan alla ser sig själva som ensamma individer. Killar kan fortfarande jobba och vara i grupp, det är en fysisk lag som säger att kvinnor inte kan. Inte runt min ålder i alla fall.

Om man sätter in 10 tjejer i 20års åldern i ett rum tillsammans en längre tid. Kommer det göras gruppindelning och grupperna kommer få varandra att gråta. Det är så kvinnor gör, dom trycker ner varandra för att få vara centrum. Men killar.. Killar kan vara med vilken annan kille som helt och alla ser varandra som en grupp och sammarbetar.
Varför är det så här? Kan det vara så att det helt enkelt är så för att kvinnor alltid blir jagade i flock? Jag tror inte jag vet någon tjej som bara har EN kille efter sig. Finns alltid flera. Så killar jagar i grupp varesig dom vill eller inte. Men dom behöver aldrig försvara sig själva mot en grupp. Vilket gör att dom kan sammarbeta och inte känner något hot. Kan det vara så simpelt? Kanske, kanske inte.

Om kvinnor inte skulle ha så stor makt över mäns psyke, skulle då kriget i världen minska? Är det så att djupt längst in så är dom även källan till allt krig? En kille får inte göra som han vill hemma, han tar ut frustrationen på någon arbetskamrat. Och så vidare, och så vidare. Som sedan leder till att det byggs upp ett stort slagsmål och sedan krig. Kanske, man vet inte om man inte vet allt.


Shit!

Folk är så råa egoister. Tänk om folk satte andras värde före sitt eget, tänk om alla gjorde det. Då hade alla människor varit lika värda, men så fungerar det inte. För att citera George Carlin "Others stuff is shit, and your shit is stuff" och det är så sant som det bara kan.

Och om man blir uppfostrad att alla andra människor är viktigare än dig själv, skulle det inte finnas saker som svek eller krig. För du kan ju inte svika någon som du är mer lojal till än dig själv. Och du kan inte skjuta någon som du glorifierar mer än dig själv. Ingen människa skulle behöva bo på gatan för det skulle alltid finnas ett välkomnande hem. Visst är jag hippie, det är det ingen tvekan om. Men världen skulle må bra av mer kärlek...

På tal om att dela med sig och grejer. VAD ÄR GREJEN MED ATT COCKBLOCKA NÅGON ANNAN? Alltså, vad vinner man på att göra så någon annan inte får ligga? Om jag som kille håller på att ragga på en brud, varför kommer då hennes kompis och sliter i henne? Vad är felet liksom? Vi kanske är soulmates men tack vare henne så förstördes allt... Och varför cockblockar killar för varandra? Shit alltså, är man så jäkla avundsjuk för att man inte får någonting själv så kan man väl lika gärna stanna hemma? Om man ser att någon har halva inne och det kanske händer någonting, då går man väl inte fram och snackar skit till bruden för att smutskasta den andra. Det ökar ju inte oddsen för sig själv direkt?

Peace out!


Kändisar

Stockholm, där folk lever för sig själva och inte bryr sig om vad grannen håller på med. Dom är så storstad så att dom inte behöver, som vi lantisar gör.

AJ! Vad fel det kan gå. Satt på tåget idag på väg hem ifrån stan, och vad är det jag ser. 2 flickor med en hel kasse skvallertidningar som dom satt och turades om med. Det är ju precis samma sak som vad som försegår på landet, bara att på landet bryr man sig om dom som bor i närheten som man kanske kan relatera till. Och stockholmarna läser om kändisar, som dom inte har någon kontakt med what so ever. Varför utsätter dom sig för det? Vad får dom ut av att läsa om någon som tjänar ett mångmiljonbelopp på att bli filmad av en kamera? Och det är inte ens deras karriärer man framhäver eller vilka bra skådespelare/artister dom är. Utan helt enkelt bara deras privatliv. Finns det en sådan brist på saker att ta till sig i stockholm att man måste läsa om andras lika patetiska liv? Den enda skillnaden är att dom har andra jobb och går framgångsrikt frammåt, förhoppningsvis.

Och skandalerna om kändisarna är ju roligast att läsa, när det går skit för dom. Vad fan, inse vad ni som läser dessa tidningar egentligen håller på med. Ni inkräktar på någon annans integritet och ni gör säkert värre saker själv. Paris Hilton visar fittan... Jaha? Du har säkert knullat med 1000 pers bara för att få göra samma sak och bli kändis själv. Alltså, det är så orealistiskt.

Men det är sant, jag läser dom största "skvallertidningarna" av dom alla, jag älskar självbiografier. Då man får en rejäl insikt i deras privatliv. Så lite dubbelmoral har jag kanske, men den stora skillnaden är att det inte är skvaller. Det är artisterna själva som berättar. Inte någon paparazzi som hänger fast med kuken i en krok bara för att få rätt vikel in i fönstret hos en kändis och kunna lista ut vilka som rör sig där inne. Dom gör bara sitt jobb, det är absolut inte dom jag klandrar. Jag klandrar dom som ger dom betalt för det dom håller på med, och konsumenterna som köper skiten.

Thomas Järvheden - Fejkade Fejs

Bleka små tjejer på Söder
Med svartfärgat hår, och feministludna lår
Svarta sjalar och batik, man vill klä sig så unik
att man blir alldeles lik, varann
Stureplanstjejen helt tvärt, har helvaxad stjärt
Är fejkbystig och smärt
Det e vackert, javisst, men så likriktat trist
Der e inget jag fastar för

Jag vill ha mittemellan, ni får mig i fällan
Om ni inte har fejkade fejs, oavsett place
Det kan vara Söder, bara ögonen glöder
Passar likaväl Kungsholmens port eller Västerförort

Tjejgäng kan vara för mycket
Vi vet förortshardcore, med tokförlängt hår
Med nån infekterad nål, görs tatueringar och hål
Sticker in för att sticka ut
Andra har svindyra kläder, gör revolt mot sina fäder
Solar huden till läder
Man har lidit pin och blivit fin
Men skrynklig alltför tidigt eller sprejat sig gul och ful

Jag vill ha mittemellan, ni får mig i fällan
Om ni inte har fejkade fejs, oavsett place
Det kan vara Söder, bara ögonen glöder
Passar likaväl Kungsholmens port eller Västerförort

Finns det nån vanlig blondin, lite lätt feminin
Som föredrar ett glas vin, framför en sked heroin
Som inte kokar kanin, som inte gillar urin
Som inte bränns med stearin, som inte fetischar latrin
Som inte föredrar män som är svin
Som bara är lite lagom och fin
Och med naturliga läppar

Jag vill ha mittemellan, ni får mig i fällan
Om ni inte har fejkade fejs, oavsett place
Det kan vara Söder, bara ögonen glöder
Passar likaväl Kungsholmens port eller Västerförort

RSS 2.0