Invadring och utvandring

Igår hamnade familjen i en djup disskution då dom äldre i sällskapet förstod att man som svensk inte går säker i till exempel Nyköping eller Södertälje. Då det är ställena som jag har varit i och råkat illa ut helt utan anledning.
Invandrare kan inte se skillnad på respekt och rädsla. När dom kommer och säger "Ej brushan! Visa respekt för fan!" Så betyder det egentligen bara att du ska vara rädd för personen i fråga. Vilket det inte betyder här i Sverige. Då respekt här är att visa hänsyn till andra och ja, helt enkelt visa respekt. Inte klanka ner på någon i onödan och se alla som jämlikar.

Tyvärr är dessa jämlikar riktiga pussys. Svenskar är nog den fegaste och otrevligaste rasen. Som bubblor vandrar dom genom livet utan att se sig omkring. Om du pratar med en främling i nyktert tillstånd kommer dom antagligen titta snett på dig. Denna bubbla släpper i och för sig så fort lite alkohol blandas i mixen och då skapar en harmoni som enbart går att hitta på krogen här. Om det inte är en deprimerad eller machomänniska. Då det bara bryter ut i bråk vilket är patetiskt och tråkigt. Det enda bråk bevisar är att du har en skruv lös.

Men det var nog det första jag reagera på när jag åkte till Canada. Att saker och ting med människor inte är lika dana. Att inställningen är helt annorlunda. Bara för att ge några liknelser:

Kolla någon i ögonen och le kan resultera i en halvlång konversation på 30 minuter en halvtimme i Canada. Medans i sverige kan du nästan räkna med noll reaktion.

Du kommer med högsta garanti att prata med en främling om du går in på ett köpcenter eller liknande i Canada. Vilket inte händer i Sverige, knappt så du pratar med kassafolket.

Och så undrar folk varför ungdomar mår psykiskt dåligt och självmordsförsöken ökar brutalt. För att människor tappar kontakt med varandra och det fungerar inte på samma sätt som det gjorde förr. Det är en hårdare värld att vara i, svårare att få kontakt. Lättare att bli utdömd och satt på avbytarbänken där du långsamt tynar bort i din ensamhet.

Allt i världen är logiskt, om man tänker på det ett slag.

RSS 2.0