Olagligheter skapar karaktär?

Lagar skapas till både höger och vänster och många är för hur vi ska bete oss både privat och i sociala sammanhang. Det finns många som jag tycker är självklart att dom ska vara lagar. Det finns dock ett par undantag som jag tycker är för privata beslut som dom tar åt en.

Om alla skulle leva helt enligt lagboken så skulle alla ha gjort exakt samma saker fast på olika sätt. Föds, vuxit upp och skött sig i skolan, haft en period med krogen, börja jobba, skaffa eget, familj och sedan dött en naturlig död. Självklart finns det undantag som sjukdomar, men om vi ignorerar det så.

Detta skulle säkert fungera och vara en underbar utopi för många. Vad händer dock med alla dessa som inte passar in i detta mönster? Folk som vill göra annat, bara leva ut sina drömmar, eller varför inte dö på fläcken? Här ska instickas att jag tycker dödshjälp är rätt! Jag tycker beslutet om sitt eget liv står högre än lagboken. Livet kan bli så kaotiskt och traumatiskt så det inte finns någon mening med att gå vidare. Därför bör man få ta livet av sig, det ska inte stå i lagboken att det är olagligt.

Alkohol tycker jag är en rolig drog som finns ute i varje kommun som alla accepterar. Det är roligt att man får droga men att droger är olagliga. Dom har släppt igenom en substans men tar bort allt annat? Hur kommer detta sig? Alkohol har många dödsfall per år på sig. Dödsfallen beror på olika saker, människor kör rattfulla, blir aggressiva och dödar någon, dör för att ha druckit för mycket. Det är ofta man ser folk gråta ute på krogen utav diverse anledningar.

Men marijuana däremot, som jag är för förövrigt, går inte att överdosera, man blir glad, trött och hungrig. Tycker faktiskt det är lite konstigt att det inte är tvärtom på vilka droger som är lagliga. Hörde en antingen myt eller sanning en gång om att marijuana vart olagligt för att människor inte ville kriga med varandra. Dom blev alltså passiva mot krig så därför gjorde dom det olagligt. Om detta är fallet så är det ju faktiskt helt förskräckligt hur samhället styr över ens liv. Hur lite frihet man har egentligen. Jag tycker faktiskt dom flesta droger borde vara lagliga, så länge man fungerar i sociala sammanhang borde det vara lagligt.

Att begå inbrott hos någon där emot. Det är någonting som man borde kunna skriva på ett CV egentligen. Du har god överlevnadsinstinkt så du kommer aldrig be om dödshjälp. Även väldigt beslutsam i vad du måste göra för att ta dig framåt. Drivande och genomför det du planerar. Det är ju ett väldigt starkt driv man har för att genomgå en sådan sak så då skulle man nog kunna gå ut i krig för sin sak också. Det jag vill få ut av säga det här är att jag vill få fram helt enkelt att jag är för den kriminalitet som inte skadar någon annan. Så länge man inte sätter någon annan i olycka eller fara så tycker jag att man kan få göra vad fan man vill faktiskt.

När man pratar om olagligheter och karaktär så måste man ju ändå ifrågasätta massmedia lite. Hur nyttigt är det här för oss? Det påverkar ju oss något otroligt att läsa tidningen varje dag. Människor får samma tankar, det håller oss liksom samman. Då man läser tidningen så inser man fort att allt heter "katastrof" eller något liknande väldigt starkt negativt ord. Är det verkligen så man vill se på världen? För det skrivs ju mest om saker som är katastrofala. Vore det inte roligare med massa glada nyheter som var glatt skrivet. Jag tror faktiskt att det skapar en väldigt negativ livssyn för många att ta in alla dessa nyheter.

RSS 2.0