The Pirate Bay


The Pirate Bay har äntligen blivit bötfälda. 1 år fängelse och 30 miljoner kronor i skadestånd. Det var väl inte så pjåkigt?

Men vad är det för brott om har gjort egentligen? Det är min stora fråga. Varför hurrar alla musikbolag och allt för att dessa fyra personer sitter i finkan ett år och får betala mångmiljonbelopp?
Pirate Bays servrar ligger inte i sverige, sidan är fortfarande uppe och snurrar som om ingenting hade hänt. Fildelningen sker via användera och inte via deras servrar. Det är bara torrentfilerna som ligger där. Allt dom har haft är ett lagringsutrymme för torrentfiler där vem som helst har fått ladda upp vad dom kan tillföra världen, och en hemsida som torrentfilerna går att nå via. Vad är det för olagligt dom har gjort? Visst har dom gjort en hjälpande hand, men det är inte dom som är skurkarna. Det är jag, det är du, det är säkert halva sveriges befolkning. Men inte ser vi alla oss bakom lås och bom? Vi som egentligen borde sitta där?

Någonstans gick allting snett. Sveriges rättsystem börjar få panik. Lagarna hinner inte ikapp med teknologin och dom vet egentligen inte vad dom sätter lagar för. Med tanke på att båda lagarna dom har satt upp nu (IPRED och FRA) bryter mot sveriges GRUNDLAGAR. Är inte det dubbelmoral så säg. Vad är det för system vi lever i där om man har rätt plats i världen, så kan man gå emot grunden i alla våra lagar? Då kan man ju lika gärna sätta straffimmunitiet på alla som tjänar över 100 000 kr i månaden, för är inte det samma sak? Vi kämpar alla för likgiltighet och välfärd, men dom som leder kampen bryter mot det själva och bevisar uppenbarligen att dom är mer värda än oss andra.

PussmanneN^

Pussmannen är åtalad. En person som sprang runt och pussade främmande människor på gatan.
Han är åtalad för sexuella trakaserier. Varför då undrar jag.

Världen är så stel och tråkig, okey om man sprider HIV, det är fan i mig fel på alla sätt som existerar. Men en puss? Att sprida sin kärlek vidare mot världen. Varför är det så himla fel? Jag vart helt upprörd av att läsa det här. Att en man som bara vill visa hur mycket han tycker om allt blir staffad för det. Det var nog många människor som vart lyckliga, eller i alla fall glada av hans små hyss. Visst kan det vara lite chockerande och man kanske blir arg till en början. Men om man tänker tillbaka på det så kan det ju inte vara annat än roligt?!

Låt folket sprida sin kärlek, om alla skulle göra så, så hade nog världen varit en bättre och mer kärleksfull plats.

RSS 2.0